Solliciteren opnieuw mogelijk begin 2021

Trainee retail operations

Inschrijven mogelijk vanaf februari 2020

Net afgestudeerd en klaar om binnenkort enkele winkels te leiden? Smeer je benen dan maar in! Voor je het weet, ben je manager en heb je er enkele onder je hoede. Inclusief medewerkers, omzet, voorraden en zot veel winkelrekken. En dan kijken wij naar jouw inzichten en ideeën om onze winkels nog beter te maken.

Durf je carrière een vliegende start geven

Bachelor Diploma

18 maand

Leidinggevende functie

Volwaardig salaris

Dit staat je te wachten

Trainee retail operations

Van trainee tot manager

Niemand wordt geboren als store manager. Alleen een intens bad in de dagelijkse realiteit kan je voorbereiden. Je start met rekken vullen, klanten helpen en voor je het weet bestel je zelf producten voor jouw winkel. Kuis je tenen maar uit: binnen dit en twee jaar heb je enkele winkels onder je hoede. Met bijhorende medewerkers, omzet, voorraden en heel wat winkelrekken.


Verkopen begint in het distributiecentrum.

Daar krijgen we de bestellingen van onze winkels binnen en stapelen we alle producten zodat ze snel en correct in de rekken kunnen komen. Daar start klantvriendelijkheid en aandacht voor detail. En dus sturen we jou er ook een tijdje heen. Zo ken je alle cruciale schakels in de Lidl-ketting door en door. Een onmisbare ervaring als je straks zélf knopen moet doorhakken.


On-the-job training is maar het halve werk.

We gieten ook alle verzamelde kennis en ervaring van onze anciens en specialisten over je uit. Dit hand in hand met verschillende opleidingen. Zo ben jij na je traineeship klaar om te doen waarvoor we je aangeworven hebben: onze winkels en jouw team nóg beter maken.


We verwachten uiteraard dat je al heel wat in huis hebt als je hier aankomt bovenop jouw diploma.

Durf, lef en goesting om je helemaal te geven in de eerste plaats. Maar ook aangeboren flexibiliteit en een gave om belangrijke dingen te onderscheiden van kleinigheidjes. En het besef dat je team je belangrijkste troef zal zijn.


In ruil voor al je drive, inzet en zweet …

Zorgen we voor een mooi loon, een uitdagende job en mooie voordelen. Maar vooral voor een unieke kans om te groeien in het spannendste retail-bedrijf ter wereld.


De eerste stappen van het sollicitatieproces met glans doorstaan? Bewijs jezelf dan nog een laatste keer tijdens onze bootcamp.

Opleidingstraject

Een overzicht van jouw tijd als trainee

1. Winkelbediende

Tijdens je eerste 4 weken gooien we je meteen in het bad van de realiteit. Rekken vullen, de kassa bedienen, klanten helpen: het hoort er allemaal bij. Dé kans om je uit te leven als winkelbediende, en de eerste kneepjes onder de knie te krijgen.

2. Assisteer en leer

Maar een winkel beheren is nog zo veel meer. Daarom mag je als assistent store manager 20 weken lang de stock beheren, producten bestellen, de planning voor het personeel opstellen én kennismaken met de financiële kant van de zaak. Kolfje naar je hand? Op naar de volgende stap

3. Naar het distributiecentrum

In ons distributiecentrum stockeren we al onze producten. Omdat dit de plek is waar klantvriendelijkheid en service start, leren we je hier gedurende 1 week goederen ontvangen, opslaan en weer verzenden. Die bestelling die je als assistent store manager had doorgegeven in stap 2? Hier ontdek je wat daarmee gebeurt.

4. Sparren met de store manager

En we gaan nog een stapje verder. Maar liefst 14 weken lang loop je van ’s morgens tot ’s avonds mee met één van onze store managers. Eerst houdt hij - of zij - je hand nog stevig vast, maar naarmate de tijd verstrijkt, ga je steeds meer op eigen benen staan en ben je uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de winkel.

5. Run je eigen store

Tijd dus om aan het echte werk te beginnen. Bewijs je talent als store manager van een grote winkel tijdens een 12 weken durende stage. Mission accomplished? Dan sluit je hiermee meteen het eerste jaar van je traineeship af.

6. Proef van je toekomstige job

De taken van een store manager heb je alvast onder de knie. Dus doen we er nog een schepje bovenop. KPI’s, personeelsmanagement, mensen motiveren en een winkel organiseren: na 4 weken met een district manager doorheen het eerste jaar heeft je toekomstige job geen geheimen meer.

7. Sla ons met verstomming

En dan is het zo ver: nu kijken wij naar jouw inzichten en ideeën om onze winkels nog beter te maken. In deze laatste stap neem je twee winkels over van een retail operations manager. Dit is echt fietsen zonder zijwieltjes. De retail operations manager in kwestie? Die heeft nu een ondersteunende rol en geeft je af en toe wat tips om stevig in het zadel te blijven zitten. Verder maak je een analyse van één winkel. Winkelorganisatie, processen en cijfers worden jouw uitdaging. Wil je 11 weken uitblinken? Dit is je kans.

Veel leren en evolueren - Loïc, management trainee

Trainee retail operations

Ik ben al drie maanden management trainee bij Lidl. Eerst volgde ik een driedaagse opleiding in het distributiecentrum in Marche-en-Famenne, dan werkte ik een maand in de winkels om de dagelijkse werking te leren kennen: ik heb aan de kassa gezeten, rayons aangevuld ... Alle taken die een winkel doen draaien, heb ik eens geprobeerd. Daarna mocht ik gedurende een week een District Manager volgen bij het dagelijkse beheer van zijn vijf winkels. Dat is ook de job die ik na mijn twee jaar opleiding zou uitvoeren, nadat ik alles heb geleerd over onze onderneming. Ik ben ook opgeleid tot chef-kassier en assistant store manager.Een goedgevuld, intensief programma


De opleiding is – op zijn minst gezegd – intensief, maar dat was geen verrassing: de bootcamp had me al een goed idee gegeven. Er wordt veel persoonlijke inzet verwacht, dat was trouwens precies wat ik zocht. Ik ben afgestudeerd als handelsingenieur en dit traineeship ligt helemaal in de lijn van mijn studies: budgetbeheer, teams leiden, logistiek opvolgen ... Tijdens de opleiding leerde ik ook al heel veel over menselijke relaties, de zogenaamde 'soft skills' die we op de universiteit te weinig bestuderen, maar ook over mezelf leerde ik heel wat bij: ik kan mezelf nu beter evalueren en weet beter wat ik precies wil.10 kilometer per dag


Het opleidingsprogramma is bovendien ook fysiek erg inspannend. Ik sport terwijl ik werk! Dat lijkt misschien gek, maar als ik in de winkel sta, leg ik gemakkelijk 10 kilometer per dag af. En dan heb ik het nog niet over al het gewichtheffen met de paletten en de dozen voor in de rayons! Een goede conditie helpt je wel vooruit bij deze job – het is niet noodzakelijk, maar het helpt wel (lacht). Het is een perfecte mengeling van manueel en intellectueel werk.Snelle evolutie


Er zijn heel wat bedrijven die traineeships aanbieden, maar ik heb heel bewust voor Lidl gekozen. In hun opleiding volgen de verschillende onderdelen elkaar snel op en er zijn zoveel mooie perspectieven! Lidl is een heel reactieve onderneming, die sterk evolueert en ook jongeren aanspreekt. Ik ben heel tevreden over dit traineeship, het is precies wat ik zocht en ik ben er zeker van dat dit de beste formule is. Met een traineeship kan je na je formele opleiding nog verder studeren. Je leert er veel mee op korte tijd en je ontwikkelt snel. Doordat je een keer in elke positie bij Lidl werkt, blijf je met twee voeten op de grond staan. Je beseft zo wat elke job inhoudt en begrijpt beter hoe het er op het werkveld aan toegaat. Dat is zó belangrijk voor toekomstige managers.

Vragen?

Stel ze gewoon, we bijten niet!